KÖPA

Vi har onlineauktioner nästan varje vecka med varor från ReTuna Återbruksgalleria med 50kr som utropspris inkl moms.

Normalt läggs auktionen ut på onsdag kväll och avslutas på söndag kväll kl 18.

Vi delar ett litet lager med ett annat företag och har därför inte möjlighet att ha öppna visningar just nu, har du frågor och funderingar om ett specifikt objekt får du gärna höra av dig till info@retunaauktion.se så försöker vi svara på dina funderingar.

Du betalar på Mina sidor och hämtar sen ut dina varor i entren på ReTuna Återbruksgalleria veckan efter avslutad auktion, måndagar 11-16 och onsdagar 14-18 eller efter överenskommelse.

LÄGG BUD

På auktion köper man föremål genom att lägga ett bud och den som lagt högst bud när auktionen avslutas är köpare. Våra startbud är alltid 50kr men på vissa föremål kan det finnas reservationspris som måste uppnås för att objektet ska säljas.

För att kunna lägga ett bud eller spara något till din minneslista måste du vara inloggad som kund hos oss och det blir du genom att registrera dig här. Efter att du har registrerat dig så måste vi godkänna din förfrågan och efter det får du ett mail som säger att du kan logga in nu.

Att bli kund är naturligtvis gratis.

Gå in på det objektet du är intresserad av och titta noga på bilder och läs hela beskrivningen av föremålet innan du lägger bud – kom ihåg att alla bud är bindande.

Man kan bjuda manuellt genom att själv följa auktionen och höja budet steg för steg eller genom att lägga ett så kallat maxbud och låta den automatiska budgivningsfunkionen i systemet bjuda så förmånligt som möjligt upp till ditt maxbud.

På objektssidan kan du se hur många som är med i aktuell budgivning och vilka bud som lagts. Dina bud markeras med texten: Ditt bud.

Har du lagt ett maxbud och blivit överbjuden så skickas ett meddelande till din registrerade e-postadress så att du har chans att komplettera med ett bud innan auktionen avslutas. Vi kan tyvärr inte garantera att meddelandet kommer fram i tid.

BUDSTEGE

Buden höjs med fasta belopp enlig listan här

Bud Höjning
0kr - 500kr

25kr

500kr - 2000kr

50kr

2000kr - 5000kr

100kr

5000kr - 10 000kr

300kr

10 000kr - 20 000kr

500kr

20 000kr - 50 000kr

1000kr

50 000kr - 100 000kr

2000kr

100 000kr +

5000kr

UTLÄMNING
När du betalt ditt köp är du välkommen att hämta ut dina varor på ReTuna Återbruksgalleria
Måndagar 11-16, onsdagar 14-18 eller efter överenskommelse.
När du går in genom huvudingången på ReTuna ser du vår utlämningsdisk, ring nummret som finns där om vi inte är på plats så kommer vi inom ett par minuter.
Tyvärr har vi ingen möjlighet att skicka objekt nu, men du får gärna beställa egen leverans och packning med ett budföretag.
Har du inte hämtat ut dina varor inom sju dagar tillkommer en lagerkostnad på 100kr/vecka per objekt.
 
ÅNGERRÄTT 
Köpare som är privatkonsumenter har ångerrätt i enlighet med Lag (2005:59) om distansavtal och avtal utanför affärslokaler. Din ångerrätt (ångerfristen) gäller under 14 dagar från att du hämtat ut din vara. I ditt meddelande till oss måste det klart framgå att du ångrar dig. Ångerfristen börjar löpa den dag du tog emot varan eller en väsentlig del av den.